Sobre nosaltres

En castellano a continuación.

Com molts ja sabeu, ens varem passar molt de temps (anys) parlant, donant-li voltes i preparant tot i per fi el passat dimarts 30 d’octubre varem inaugurar  la petita botiga, que fonamentalment oferirà productes de proximitat, amb circuit curt de comercialització i ecològics. A més a més escollim preferentment projectes que garanteixin responsabilitat social i ambiental, als que sumem el nostre.

Per fer-ho, hem llogat un local que fins fa poc va ser un taller mecànic, però antigament, a principi del XX, va ser una Bodega i Alimentació és a dir recuperem la seva funció original. Els objectius d’aquesta botiga “La Iaia Merce”, són anar-hi cap a l’autoocupació en alguna cosa que ens agrada!!!!……., i fer viable una associació que promou la Salut i Agroecologia en pro de la Sobirania Alimentària (SbA).

Partint de la importància de mantenir una dieta equilibrada i saludable, destaquem la importància de menjar fruites i verdures* fresques i de temporada. Per això volem prioritzar el consum de fruites i verdures procedents de pagesos propers. Comencem amb el projecte de Camp de la Sort, Bonastre. (Bonastre és un municipi de la comarca del Baix Penedès)uns amics que ens  van ajudar moltísim peró en aquest moments les verdures y hortalitzes son de major proximitat encara donat que provienen de Tugas, del Baig Llobregat.. Així ens assegurem que els productes siguin rescs, madurats en planta, que conservin aquests gusts intensos i les propietats que li són pròpies.

Volem oferir productes biològics frescs i elaborats (hortalisses, fruites, fruits secs, llegums, cereals, pa, pasta fresca, salses, hamburgueses vegetals, melmelades, begudes de soia, civada, etc., galetes, condiments, infusions, vins, cerveses, olis, ous, pastes, conserves, carns. …….) de la forma més sostenible social, ecològica i econòmica i directa del productor possible.

Fomentarem la creació i desenvolupament de Grups de Consum  (Si estàs interesat/da en participar contacta amb nosaltres)

Pel que fa al l’Associació, Salut i Agroecologia (ASiA) pretén donar suport tot allò relacionat amb aquests dos conceptes. D’un costat busquem el millor per al nostre (ell de tots i totes) benestar gaudint i/o millorant la salut, amb una alimentació sana i a través de la Medicina Natural.
I per fer-ho comptem amb gent com preparació i experiència, tant per aconsellar, com per desenvolupar xerrades, conferències, cursos i tallers i tot el necessari per estar informats/des. Encara que el que pretenem és continuar creixent i aprofundint sabers entre tots i totes.

Però, no hi haurà salut plena, mentre continuem emmalaltint el planeta amb agrotóxics i contaminant l’aire, entre d’altres.

Sabem que l’actual model industrial agroalimentari ens condueix al més gran deteriorament mediambiental, que és energèticament insostenible i que ha desplaçat i desplaça cada dia a milions de campesin@s en tot el món, que passen a formar part de les més grans bosses de fam i pobresa dels extraràdios de la grans ciutats.

Per tot plegat:
Volem avançar en el reconeixement i suport de les petites productores agrícoles, que aporten beneficis socials i mediambientals mantenint paisatges, emmagatzemant carboni dels pasts o mantenint llavors i varietats, o races escasses d’animals; entre d’altres coses.

Recollir i fer conèixer experiències sobre projectes de l’entorn de l’agricultura ecològica (eficient i respectuosa amb el medi ambient) i particularment de l’Agroecologia a Catalunya, les seves oportunitats i potencialitats, per reprendre el control de l’alimentació, per part dels consumidors i agricultors, que ens portarà cap a la Soberania Alimentària.

Per això i molts altres motius esperem poder generar un punt de trobada i difusió, obert al barri i a tota la ciutat.

Volem i necessitem aquesta interrelació amb la gent i les seves organitzacions socials i amb el moviment cooperativista del nostre entorn.

Els nostres valors.

En resum, el nostre proyecte inclou:

(*) “Que el teu aliment sigui la teva medicina, i la teva medicina el teu aliment” – Hipócrates

**********************************

Como muchos ya sabéis, nos pasamos mucho tiempo (años) hablando, dándole vueltas y preparando todo y por fin el pasado martes 30 de octubre inauguramos la pequeña tienda, que fundamentalmente ofrecerá productos de proximidad, con circuito corto de comercialización y ecológicos. Además elegimos preferentemente proyectos que garanticen responsabilidad social y ambiental, a lo que sumamos el nuestro.

Para ello, hemos alquilado un local que hasta hace poco fue un taller mecánico, pero antiguamente, a principio del XX, fue Bodega y Alimentación o sea recuperamos su función original.

Los objetivos de esta tienda: “La Iaia Merce”, son el caminar hacia el autoempleo ¡¡¡en algo que nos gusta!!!!……., y  hacer viable una asociación que promueve la Salud y la Agroecología en pro de la Soberania Alimentaria (SbA).

Partiendo de la importancia de seguir una dieta equilibrada y saludable, destacamos la importancia de comer frutas y verduras* frescas y de temporada. Por ello queremos priorizar el consumo de frutas y verduras procedentes de pagesos cercanos. Comenzamos con el proyecto de Camp de la Sort, Bonastre. (Bonastre es un municipio de la comarca del Baix Penedès), unos amigos que nos ayudaron muchísimo, pero en estos momentos las verduras y hortalizas son de mayor proximidad aún ya que provienen de Tugas, del Baig Llobregat.
De esta manera nos aseguramos que los productos sean frescos, madurados en planta,  que conserven esos sabores intensos y las propiedades que le son propias.

Queremos ofrecer productos biológicos frescos y elaborados (hortalizas, frutas, frutos secos, legumbres,  cereales, pan, pasta fresca, salsas, hamburguesas vegetales, mermeladas, bebidas de soja, avena, etc, galletas, condimentos, infusiones, vinos, cervezas, aceites, huevos, pastas, conservas, carnes. …….) de la forma mas sostenible social, ecológica y económica y directa del productor posible.

Fomentaremos la creación y desarrollo de Grupos de Consum (Si estas interesad@ en participar contacta con nosotros)

En cuanto a la Asociación, Salut i Agroecología (ASiA), pretende apoyar todo aquello relacionado con estos dos conceptos.

Por una parte buscamos lo mejor para nuestro (el de tod@s) bienestar disfrutando y/o mejorando la salud, con una alimentación sana y a través de la Medicina Natural.
Y para ello contamos con gente com preparación y experiencia, tanto para aconsejar, como para desarrollar charlas, cursos y talleres y todo lo necesario para estar informad@s. Aunque lo que pretendemos es seguir creciendo y profundizando saberes entre tod@s.

Pero, no habrá salud plena, mientras sigamos enfermando el planeta con los agrotóxicos y contaminando el aire, entre otras.
Sabemos que el actual modelo industrial agroalimentario nos conduce al mayor deterioro medioambiental, que es energéticamente insostenible y que ha desplazado y desplaza cada dia a millones de campesin@s en todo el mundo, que pasan a formar parte de las mayores bolsas de hambre y pobreza de los extraradios de la grandes ciudades.

Por todo ello:

Queremos avanzar en el reconocimiento y apoyo de las pequeñ@s productor@s agricolas, que aportan beneficios sociales y medioambientales manteniendo paisajes, almacenando carbono de los pastos o manteniendo semillas y variedades, o razas escasas de animales; entre otras cosas.

Recoger y dar a conocer experiencias sobre proyectos del entorno de la agricultura ecològica (eficiente y respetuosa con el medio ambiente) y particularmente de la Agroecología en Catalunya, sus  oportunidades y potencialidades, para retomar el control de la alimentación, por parte de los consumidores y agricultores, que nos llevará hacia la Soberania Alimentaria.

Por eso y muchos otros motivos esperamos poder generar un punto de encuentro y difusión, abierto al barrio y a toda la ciudad.

Queremos y necesitamos esa interrelación con la gente y sus organizaciones sociales y con el movimiento cooperativista de nuestro entorno.

Nuestros valores.

En resumen, nuestro proyecto incluye:

(*) “Que tu alimento sea tu medicina, y tu medicina tu alimento” –  Hipócrates

One thought on “Sobre nosaltres

  1. Mi nombre es Guadalupe Lucas y soy vecina del Barrio de Porta y estudiante de Sociología en la Universitat de Barcelona. Estoy realizando una investigación sobre barrios en Transición hacia una sociedad postcarbono. Me interesa su proyecto y quisiera contactar con ustedes para hacerles una entrevista.

    Mi teléfono de contacto es: 619 920 021 y mi dirección de correo electrónico es: glm.lucas@yahoo.es

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.