Batuda de plaguicides

La passada setmana l’Europol juntament amb l’Oficina Anti-Frau de la Unió Europea van requisar a 27 països d’Europa, entre ells Espanya, 360 tones de pesticides il·legals o falsificacions.

Aquesta quantitat de pesticides podria cobrir una superfície de 48.000 quilòmetres quadrats, equivalents a la mida del Regne Unit.

Això com encertadament assenyala el representant d’un dels lobbys pro-plaguicides més influents d’Europa, l’European Crop Protection Association constitueix un important perill per a la salut humana i els ecosistemes.

Lluny, de ser un fet escandalós i puntual, he comprovat a la pàgina web de l’Oficina Anti-FFrau que en altres anys s’han realitzat similars operacions, si bé les quantitats decomissades han estat menors.

Ni la notícia, el link adjunt, ni les informacions que poden llegir-se en la pàgina de l’Oficina Anti-Frau s’especifiquen alguna cosa sobre els plaguicides retirats del mercat (suposo que negre), ni sobre les quantitats trobades a Espanya.

No obstant això és difícil no relacionar aquesta troballa amb la presència en els Rius Espanyols, tal com recull el nostre informe “Rius hormonats” d’un elevat nombre de pesticides il·legals, molts dels quals són persistents, però potser igual persistència tingui el seu ús.

https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/europol-massive-seizure-of-fake-pesticides-which-could-spray-the-size-of-the-uk/?utm_source=EURACTIV&utm_campaign = 1d8c4871db-RSS_EMAIL_EN_AgriFood & utm_medium = email & utm_term = 0_c59e2fd7a9-1d8c4871db-114.454.743

Salut i menys plaguicides.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.