El Estat Espanyol ha de votar a favor de les abelles i contra els neonicotinoides

Votarà Espanya el proper 27 d’abril a favor de la prohibició de tres insecticides neonicotinoides perillosos per a les abelles? Un nou estudi qüestiona l’eficàcia d’aquests pesticides i l’existència d’alternatives sostenibles, quines raons tindria Espanya per donar suport als neonicotinoides?

Una oportunitat única
La votació sobre els neonicotinoides és una oportunitat única perquè Espanya demostri el seu compromís real amb la protecció de les abelles i altres pol·linitzadors

El Estat Espanyol ha de oposar-se als neonicotinoides
Quan al març de 2017, la Comissió Europea va proposar ampliar la prohibició de tres insecticides neonicotinoides (clotianidina, imidacloprid i tiametoxam), alguns estats membre -entre ells, Espanya-, van sol·licitar esperar a les conclusions de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) per definir la seva posició.

Per fi, al febrer de 2018 i després de revisar més de 1.500 estudis científics, l’EFSA va confirmar que els tres insecticides representen un greu perill per a les abelles.

Els estudis de l’EFSA corroboren que les restriccions parcials imposades per la Unió Europea el 2013, i recolzades per Espanya, són insuficients. Per aquesta raó, el proper 27 d’abril, els estats membres votaran la prohibició dels tres neonicotinoides.

Espanya encara no s’ha posicionat a favor de la prohibició.

Més de 110 entitats espanyoles i internacionals demanem en carta oberta a la ministra Tejerina que doni suport a la prohibició dels tres insecticides tan perillosos per a les abelles.

Pots veure el text de la carta i els signants aquí.

Origen: España debe votar a favor de las abejas y contra los neonicotinoides

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s