Ecologistes en Acció se suma a la vaga feminista del 8 de març #VagaFeminista8M

  • Ecologistes en Acció manifesta el seu suport a la vaga feminista 8 mes de març i informa que totes les activitats de l’organització realitzades per dones pararan aquest dia.

 

  • L’àrea de Ecofeminisme de l’organització ecologista s’ha implicat en la preparació i desenvolupament d’accions relacionades amb una de les tres potes de la jornada de vaga: la vaga de consum.

Ecologistes en Acció considera necessari participar de manera activa en la vaga feminista del 8 de Març. Així ho ha manifestat Maria Garrido, una de les seves portaveus: “Totes les activitats que realitzem les dones en Ecologistes en Acció s’aturaran aquest dia. A més de la nostra participació en les mobilitzacions, la nostra organització aportarà els espais que tenim per donar suport a les necessitats logístiques” .

Les raons per les quals les dones d’Ecologistes en Acció faran vaga feminista són diverses i es recullen en el Manifest 8M publicat per la Comissió 8M, l’organització que a nivell estatal ha impulsat la convocatòria.

“Cal visibilitzar les diverses opressions a les quals estem sotmeses en tots els àmbits i territoris, i plantejar la necessitat d’un canvi de paradigma que respecti l’autonomia de les dones i s’estengui a tota la societat la responsabilitat de la cura de la vida”, explica Garrido.

Ecologistes en Acció s’ha implicat en les últimes setmanes amb la realització de diferents activitats per a la difusió de la vaga, especialment d’una de les seves tres potes: la vaga de consum. Entre altres accions, s’han creat materials de difusió i informació, així com l’acció de carrer ‘El consum em consumeix’.

A Madrid, durant la jornada de vaga, Ecologistes en Acció participarà en l’organització de la Bici-vaga, en què multitud de dones recorreran en bicicleta els carrers de Madrid per visibilitzar el seu dret a ocupar els espais públics i a fer-ho de maneres que no deteriorin la vida humana i no humana. La convocatòria està fixada a les 9:30 a la Costa de Moyano.

Per la seva banda, els homes de l’organització ecologista es posaran al servei de la vaga feminista. Tal com s’ha plantejat des de la Comissió 8M, ells acudiran als seus llocs de treball, difondran la jornada de vaga i s’encarregaran de tenir cura dels treballs  que aquest dia no facin les dones per estar en vaga.

La vaga és una fita en una reivindicació que no comença ni acaba el 8 de març. Segons Maria Garrido, “volem fer visible aquest dia, però no perquè sigui una cosa anecdòtica, sinó com a forma de posar en valor la necessitat d’una corresponsabilitat de totes aquestes tasques, que al cap i a la fi són les que sustenten les nostres vides i per tant la resta de les nostres activitats, inclòs l’activisme “.

Per què la vaga 8M és també vaga de consum?

La vaga de dijous,  es tracta d’una vaga laboral, de cures i de consum. Ecologistes en Acció ha volgut posar èmfasi en aquesta última, per donar a conèixer  la importància de promoure un consum alternatiu. En paraules de Maria Garrido, “necessitem un consum que estigui lligat a la resolució de necessitats i no a la lògica d’acumulació i producció sense mesura. Que compleixi amb unes condicions de respecte cap a les persones i la naturalesa i els seus límits”.

Per a Ecologistes en Acció, el model de producció i consum actual afecta de manera negativa al medi ambient, així com a la vida de milions de persones, especialment a la de les dones. Com s’explica des de l’organització, “perquè tot el sistema econòmic funcioni necessita apropiar-se del treball gratuït de milions de dones i dels recursos naturals que haurien de permetre la nostra supervivència en condicions de justícia”.

La vaga de consum busca deixar de consumir per un dia per cridar l’atenció sobre les injustícies d’aquest model i per proposar alternatives. A la seva pàgina web, les activistes ecologistes donen pistes de com secundar aquesta vaga de consum i com començar a construir alternatives de consum responsable.

Més informació: Maria Garrido, 666 456 443, i Marta Pascual, 699 472 442, portaveus d’Ecologistes en Acció

 

 

5 de marzo de 2017

Ecologistas en Acción se suma a la huelga 8 de marzo

· Ecologistas en Acción manifiesta su apoyo a la huelga feminista 8 de marzo e informa de que todas las actividades de la organización realizadas por mujeres pararán ese día.

· El área de Ecofeminismo de la organización ecologista se ha implicado en la preparación y desarrollo de acciones relacionadas con una de las tres patas de la jornada de huelga: la huelga de consumo.

Ecologistas en Acción considera necesario participar de manera activa en la huelga feminista del 8 de Marzo. Así lo ha manifestado María Garrido, una de sus portavoces: “Todas las actividades que realizamos las mujeres en Ecologistas en Acción se pararán ese día. Además de nuestra participación en las movilizaciones, nuestra organización aportará los espacios que tenemos para apoyar las necesidades logísticas”.

Las razones por las que las mujeres de Ecologistas en Acción harán huelga feminista son diversas y se recogen en el Manifiesto 8M publicado por la Comisión 8M, la organización que a nivel estatal ha impulsado la convocatoria #HaciaLaHuelgaFeminista.

“Es necesario visibilizar las diversas opresiones a las cuales estamos sometidas en todos los ámbitos y territorios, y plantear la necesidad de un cambio de paradigma que respete la autonomía de las mujeres y extienda a toda la sociedad la responsabilidad del cuidado de la vida”, explica Garrido.

Ecologistas en Acción se ha implicado en las últimas semanas en la realización de diferentes actividades para la difusión de la huelga, en especial de una de sus tres patas: la huelga de consumo. Entre otras acciones, se han creado materiales de difusión e información, así como la acción de calle ‘El consumo me consume‘.

En Madrid, durante la jornada de huelga, Ecologistas en Acción participará en la organización de la Bicihuelga, en la que multitud de mujeres recorrerán en bicicleta las calles de Madrid para visibilizar su derecho a ocupar los espacios públicos y a hacerlo de modos que no deterioren la vida humana y no humana. La convocatoria está fijada a las 9:30 en la Cuesta de Moyano.

Por su parte, los hombres de la organización ecologista se pondrán al servicio de la huelga feminista. Tal y como se ha planteado desde la Comisión 8M, ellos acudirán a sus lugares de trabajo, difundirán la jornada de huelga y se encargarán de los trabajos de cuidados que ese día no hagan las mujeres por estar en huelga.

La huelga es un hito en una reivindicación que no empieza ni acaba el 8 de marzo. Según María Garrido, “queremos hacer visible ese día, pero no para que sea algo anecdótico, sino como forma de poner en valor la necesidad de una corresponsabilidad de todas esas tareas, que al fin y al cabo son las que sustentan nuestras vidas y por tanto el resto de nuestras actividades, incluido el activismo”.

¿Por qué la huelga 8M es también huelga de consumo?
 
La huelga del próximo jueves se trata de una huelga laboral, de cuidados y de consumo. Ecologistas en Acción ha querido poner énfasis en esta última, para visibilizar la importancia de promover un consumo alternativo. En palabras de María Garrido, “necesitamos un consumo que esté ligado a la resolución de necesidades y no a la lógica de acumulación y producción sin medida. que cumpla con unas condiciones de respeto hacia las personas y la naturaleza y sus límites”.

Para Ecologistas en Acción, el modelo de producción y consumo actual afecta de manera negativa al medio ambiente, así como a la vida de millones de personas, en especial a la de las mujeres. Como se explica desde la organización, “para que todo el sistema económico funcione necesita apropiarse del trabajo gratuito de millones de mujeres y de los recursos naturales que deberían permitir nuestra supervivencia en condiciones de justicia”.

La huelga de consumo busca dejar de consumir por un día para llamar la atención sobre las injusticias de este modelo y para proponer alternativas. En su página web, las activistas ecologistas dan pistas de cómo secundar esta huelga de consumo y cómo empezar a construir alternativas de consumo responsable.

Más información: María Garrido, 666 456 443, y Marta Pascual, 699 472 442, portavoces de Ecologistas en Acción

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.