Compartim unes reflexions de la Campanya Catalunya No al TTIP, CETA, TISA.

 
Celebrem que hem avançat en la creació d’un estat d’opinió i una major incidència política sobre els efectes dels Tractats de Lliure Comerç i Inversions. Tot i que el 2017 ha sigut l’any de la ratificació del CETA per part de molts estats de la UE, també podem dir que el 2017 fou l’annus horribilis de Cecilia Malmstrom, comissaria de Comerç de la UE, que ha vist com la seva agenda i objectius neoliberals no acaben de concretar-se. Els 3 objectius frustrats de la Malstrom: 1.  Una Cimera de la OMC exitosa
2.  Anunciar un acord comercial amb Mercosur  3.  Donar llum verda a l’acord comercial UE-Mèxic. A aquests 3  “desitjos neoliberals frustrats” afegim que no s’ha ratificat el TTIP, no s’ha tirat endavant un ISDS popular i pel que fa al CETA, en situació provisional i en procés de ratificació, tenim motius i raons per afirmar que durant el 2018 es presentaran moltes oportunitats per fer-lo descarrilar.
 
Les nostres previsions:
Les economies emergents comencen a revelar-se davant la pressió europea per interferir en el seu dret a regular i imposar un model econòmic que no beneficia les economies locals. La pagesia i els sindicats europeus estan “que trinen” i es preveuen mobilitzacions i canvis d’estratègies. Les mobilitzacions, constants des del 2014, de la societat civil organitzada (nosaltres!) comencen a tenir el seus efectes i estan obligant a la UE a adoptar i/o a modificar, com a mínim el llenguatge sobre els Tractats.   Hem situat al debat el respecte als drets humans, mesures efectives contra la corrupció, la lluita contra el canvi climàtic, qüestions de patents i accés als medicaments, les remunicipalitzacions dels serveis bàsics,  tot això està provocant certa desconfiança dels futurs socis comercials de la UE.
 
Per tot això us animem a continuar el treball, l’activisme per denúnciar el CETA, TTIP, TISA, i altres Tractats, a aprofitar les incerteses de les èlits mundials i a impulsar, amb més força i millor, les nostres pròpies propostes: exigim un comerç que respecti els drets humans i el planeta. 
 
 
CATALUNYA NO AL TTIP, CETA, TISA
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s