Nota de premsa: presentació d’al·legacions al nou projecte de Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes, elaborat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya

El proper 21 de novembre s’acaba el termini de presentació d’al·legacions al nou projecte de Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes, elaborat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

De fet, els responsables del Departament fan bastant tard, ja que se’ls està acabant el temps per evitar la imposició d’una multa milionària de la Unió Europea per haver ignorat durant anys les advertències sobre la insostenibilitat ambiental de la ramaderia industrial catalana.

Desgraciadament el nou Decret no acomplirà els objectius encomanats. Ans el contrari, el seu contingut es limita – novament – a elaborar hipotètiques solucions tècniques a un problema estructural creat per una industria hipertrofiada que s’entesta en continuar augmentant la producció de carn barata i de baixa qualitat. A més a més, en molts casos, els seus productes es destinen a l’exportació a altres països europeus amb una legislació molt més estricta que la nostra, mentre els purins i les altres merdes contaminen les nostres terres, les nostres aigües i el nostre cel.

Gestionar, en un país tan petit com és Catalunya, les dejeccions dels més de 17 milions de porcs que s’ engreixen i es sacrifiquen anualment és una autèntica burrada (amb perdó pels burros), i completament insostenible tant a nivell tècnic i ecològic, com a nivell econòmic.

Els excessos de la ramaderia industrial catalana han esdevingut tant insostenibles que el Síndic de Greuges s’ha unit al creixent clamor de la necessitat d’un canvi de model. Un canvi de model que, necessàriament, ha de passar per una reducció dràstica de la cabana porcina i per la promoció decidida d’una agricultura i ramaderia ecològicament sostenibles.

Per aquestes raons, els i les integrants d’entitats de defensa del territori i de la natura, procedents de les diferents zones catalanes seriosament vulnerades per la ramaderia industrial, convoquem un acte de denúncia el dimarts 21 de novembre a les 12 hores davant del Departament d’Agricultura (Gran Via de les Corts Catalanes, 612, metro Pl. Catalunya).

Hi presentarem un dossier amb les nostres al·legacions parcials i totals i – sabent que no en faran cap cas – seguidament ens les menjarem literalment amb patates.

Per un mon rural viu!

CONVOQUEN: Depana, Ecologistes de la Segarra, Grup de defensa del Ter, Lluçanès Viu, Ipcena, Naturalistes de Girona, Salvem l’Empordà de Purins, Salvem els Plans de Conill, Val del Ges, VSF-Justícia Alimentària Global

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.