En suport de la ciutadania catalana davant la greu situació de repressió que està vivint | Ecologistes en Acció

La Confederació d’Ecologistes en Acció considera que la mobilització de la societat catalana ha estat amplíssima, pacífica i persistent al llarg d’anys per reivindicar una modificació substancial del seu marc polític. Aquestes legítimes reivindicacions democràtiques no es poden ignorar sense donar-los vies polítiques per ser canalitzades, independentment que es comparteixin o no.

Per aquest motiu, Ecologistes en Acció vol denunciar l’atac a la legitimitat democràtica de la ciutadania catalana amb la judicialització d’un problema merament polític i la persecució que s’està duent a terme amb accions repressives pròpies de règims totalitaris. La intimidació amb l’única raó de la força policial i judicial que es fa a càrrecs públics, funcionaris o ajuntaments i a través d’ells al conjunt de la ciutadania és inadmissible en un Estat de dret i no hi ha precedents d’un fet així en els països democràtics de la Unió Europea.

És imprescindible trobar vies per a que les societats puguin expressar-se sobre el seu futur en lloc de criminalitzar-les per voler fer-ho. Cercar aquestes vies significa també per a Ecologistes en Acció trobar espais des d’on crear autèntica sobirania. Parlem d’aquesta sobirania dels pobles que permet que tinguem vides que mereixin la pena, que parla de com fem front als tractats comercials que ens treuen drets o al canvi climàtic. Sobirania que ha de parlar també de les polítiques d’austeritat que sofrim la ciutadania per part dels Governs ,també del Govern català, dels deutes il·legítims i de la corrupció.

La manca d’interès en trobar aquestes vies constata una situació de greu fallida democràtica i significa un atac directe a la llibertat de les persones, la pau i la convivència, que exigeix una resposta contundent de la ciutadania i els moviments socials. Són moments en què s’ha de fer el possible per evitar la crispació i perquè s’obrin espais de debat i discussió on es puguin assolir acords dins i fora de Catalunya.

Origen: En suport de la ciutadania catalana davant la greu situació de repressió que està vivint | Ecologistes en Acció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.