Prémer el botó del NO, és prémer el botó de la Democràcia: El CETA és un mal Acord.

La Campanya Catalunya NO al TTIP, CETA, TISA, fem una crida als diputats i diputades que el proper dijous, 29 de juny, han de votar la ratificació del Tractat de lliure comerç entre Canadà i la UE, anomenat CETA. Les més de 300 organitzacions que formem part de les Campanyes Ni CETA ni TTIP, a Catalunya, a l’Estat espanyol i a Europa, demanem als diputats i diputades el seu vot negatiu a la ratificació del CETA.
Lamentem profundament que el partit socialista finalment hagi decidit l’abstenció, que considerem un pas endavant respecte el seu posicionament anterior, però que no evitarà la ratificació d’aquest tractat.
Alertem que el CETA un cop hagi entrat en vigor, és impossible de modificar, per això, les organitzacions aplegades en la Campanya Catalunya No al TTIP, CETA, TISA, demanem que abans de donar llum verda a aquest Tractat, es valori, es debati en profunditat, amb tots els actors afectats i es calibrin les seves conseqüències.
Som conscients del gran esforç que suposa per les forces polítiques representades en el Congrés dels Diputats variar les seves posicions, però estem en un moment decisiu, on sindicats, oneges, l’ecologisme polític i social, món de la cultura, organitzacions de defensa dels consumidors, sectors de la pagesia, món local, demanen que se’ns escolti i atenguin les nostres peticions, avalades per nombrosos estudis, per la comprovació empírica del funcionament i conseqüències d’aquests tipus de tractats en altres indrets i perquè els diputats i diputades que tenen la responsabilitat de prémer un botó han de sentir el clam de la societat civil organitzada i mobilitzada durant més de tres anys, on se’ns ha negat el debat a la llum pública. Recordar als nostres representants que el CETA s’ha negociat a esquenes de la ciutadania i s’ha fet a la mida dels interessos de les multinacionals i poders corporatius.
Queden dos dies, temps suficient per valorar i reflexionar sobre aquesta qüestió que hipotecarà la democràcia, els drets dels treballadors i treballadores, els interessos de les pimes i de la pagesia, els estandars de protecció i de principi de precaució, la sobirania alimentaria i la salut pública, els serveis públics i una justícia democràtica i igualitària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.