Hem arribat al MILIÓ DE SIGNATURES #StopGlifosat /Hemos alcanzado el MILLÓN DE FIRMAS #StopGlifosato

Avui podem anunciar-vos l’esperada notícia: hem arribat al MILIÓ DE SIGNATURES vàlides per a la ICE StopGlifosato! https://stopglyphosate.org/es/

Comuniqueu la victòria, és la de tots i totes

Hem arribat al llindar mínim en 11 països (s’exigia un mínim de 7), i ho hem fet en un temps rècord: 4 mesos.

A això caldria afegir les més de 100.000 signatures en paper verificades, i que probablement siguin almenys 150.000 quan acabem d’obrir el riu de sobres i paquets que arriba a les oficines de Berlin.

Ara necessitem seguir durant les dues setmanes que queden, per aconseguir la major xifra possible i que la Comissió no pugui fer oïdes sordes. I també perquè, a causa de les taxes d’invalidació de signatures, necessitem unes 50 a 100.000 més per estar segurs.

Per què recollim signatures oficials només fins al 30 de juny?

Per poder transferir als estats membres per verificació: aquesta els porta fins a 3 mesos, per tant si es les lliurem a finals de juny, podrem lliurar les signatures verificades a la Comissió Europea abans del vot previst per a la tardor sobre la re-autorització del glifosat.

Pararem de recollir signatures el 30 de juny?

No. Encara que ja no recollirem signatures oficials, atès que aquestes hauran estat lliurades, seguirem recollint com si fos una petició “tradicional” per donar suport a la ICE que va aconseguir el milió de signatures. D’aquesta manera, podrem anar comunicant el suport creixent a la ICE al llarg de l’estiu i de la tardor, de cara a les votacions previstes.

Situació per països:
Ens alegra molt anunciar-vos que a Espanya anem per les 72.000 signatures (recordem que el llindar era de 40.500) gràcies al suport de tots i totes.
També hem arribat al llindar a Itàlia gràcies a l’empenta final d’Avaaz.
Dels 11 països en els quals hem arribat al llindar, en 8 tenim un marge de seguretat del 120% (i probablement ho aconseguim per al 30 de juny als 11). A Espanya, estem en 180%.
A França hem obtingut de moment 95.000 (171%) ia Portugal 7.900 (50%).

Actualització del procés polític:
S’espera que la ECHA presenti la seva opinió final a la Comissió properament. Aquesta ha d’esperar a rebre aquesta recomanació de la ECHA per a la classificació del glifosat com no cancerigen abans de poder fer una proposta al Comitè Permanent (com a mínim 2 setmanes abans del vot). Aquesta proposta serà probablement la re-autorització per un determinat nombre d’anys (la “nota informativa” als estats membres indica 10 anys).

En principi el Comitè Permanent (Plantes, Animals, Aliments i Pinsos, Paff en les seves sigles en anglès) es reunirà els dies 19 i 20 de juliol. A l’agost les institucions estan tancades. Els estats membres han de ser convidats a debatre sobre la proposta al juliol i a votar a l’octubre.

El que s’ha dit, fem tot el possible per que en les dues setmanes que queden, puguem arribar a la major xifra possible i que la Comissió no pugui no escoltar la nostra veu.

https://stopglyphosate.org/es/

_______________________________________
Queridas y queridos,

Hoy podemos anunciaros la esperada noticia: ¡hemos alcanzado el MILLÓN DE FIRMAS válidas para la ICE StopGlifosato! https://stopglyphosate.org/es/

 

                         Comunicad la victoria, es la de tod@s .

Hemos alcanzado el umbral mínimo en 11 países (se exigía un mínimo de 7), y lo hemos hecho en un tiempo récord: 4 meses.

A esto habría que añadir las más de 100.000 firmas en papel verificadas, y que probablemente sean por lo menos 150.000 cuando terminemos de abrir el río de sobres y paquetes que llega a las oficinas de Berlin.

Ahora necesitamos seguir durante las dos semanas que quedan, para alcanzar la mayor cifra posible y que la Comisión no pueda hacer oídos sordos. Y también porque, debido a las tasas de invalidación de firmas, necesitamos unas 50 a 100.000 más para estar seguros.

¿Por qué recogemos firmas oficiales solamente hasta el 30 de junio?

Para poder transferirlas a los estados miembros para verificación: ésta les lleva hasta 3 meses, por lo tanto si se las entregamos a finales de junio, podremos entregar las firmas verificadas a la Comisión Europea antes del voto previsto para el otoño sobre la re-autorización del glifosato.

¿Pararemos de recoger firmas el 30 de junio?

No. Aunque ya no recogeremos firmas oficiales, dado que éstas habrán sido entregadas, seguiremos recogiendo como si fuera una petición “tradicional” para dar apoyo a la ICE que consiguió el millón de firmas. De esa manera, podremos ir comunicando el apoyo creciente a la ICE a lo largo del verano y del otoño, de cara a las votaciones previstas.

Situación por países:

Nos alegra mucho anunciaros que en España vamos por las 72.000 firmas (recordad que el umbral era de 40.500) gracias al apoyo de tod@s.
También hemos alcanzado el umbral en Italia gracias al empuje final de Avaaz.
De los 11 países en los que hemos alcanzado el umbral, en 8 tenemos un margen de seguridad del 120% (y probablemente lo alcancemos para el 30 de junio en los 11). En España, estamos en 180%.
En Francia hemos obtenido por el momento 95.000 (171%) y en Portugal 7.900 (50%).

Actualización del proceso político:

Se espera que la ECHA presente su opinión final a la Comisión próximamente. Ésta debe esperar a recibir esta recomendación de la ECHA para la clasificación del glifosato como no cancerígeno antes de poder hacer una propuesta al Comité Permanente (por lo menos 2 semanas antes del voto). Esta propuesta será probablemente la re-autorización por un determinado número de años (la “nota informativa” a los estados miembros indica 10 años).

En principio el Comité Permanente (Plantas, Animales, Alimentos y Piensos, PAFF en sus siglas en inglés) se reunirá los días 19 y 20 de julio. En agosto las instituciones están cerradas. Los estados miembros serán invitados a debatir sobre la propuesta en julio y a votar en octubre.

Lo dicho, hagamos todo lo posible por que en las dos semanas que quedan, podamos alcanzar la mayor cifra posible y que la Comisión no pueda no escuchar nuestra voz.

https://stopglyphosate.org/es/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s