CICLE DE JORNADES DEL PLA NACIONAL PER A LA IMPLEMENTACIÓ DE L’AGENDA 2030 A CATALUNYA

Sisena jornada

CONSERVAR I UTILITZAR DE FORMA SOSTENIBLE ELS OCEANS, MARS I RECURSOS MARINS PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (ODS 14)

 

El 25 de setembre de 2015, l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la resolució “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible”, que conté 17 objectius i 169 fites global a assolir en l’horitzó de l’any 2030.

Aquesta resolució fa una crida a desenvolupar respostes nacionals ambicioses per implementar l’Agenda 2030. És per aquest motiu que el Govern de Catalunya, en el Pla de Govern per a la XI legislatura, va assumir el compromís d’elaborar un pla nacional que assegurés l’aplicació de l’Agenda 2030 al nostre país.

En el procés d’elaboració d’aquest Pla Nacional s’ha organitzat un cicle de 6 jornades per analitzar alguns dels reptes i compromisos que el nostre país té plantejats en relació a l’Agenda 2030 global i la seva aplicació a Catalunya. Aquests 6 ODS seran analitzats per Nacions Unides en el Fòrum Polític d’Alt Nivell del proper mes de juliol.

La sisena jornada està dedicada al tercer objectiu de l’Agenda 2030: CONSERVAR I UTILITZAR DE FORMA SOSTENIBLE ELS OCEANS, MARS I RECURSOS MARINS PER AL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (ODS 14)

Per a parlar sobre aquesta qüestió es comptarà amb la participació de Sra. Marta Coll, del Departament de recursos marins renovables de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC/ICM); i la  Sra. Cristina Linares, del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona (UB)

A continuació, hi haurà una taula rodona on es discutiran els reptes i compromisos del nostre país envers la conservació i utilització sostenible del mar i els recursos marins, tot destacant la rellevància cabdal dels serveis ecosistèmics per a les activitats marítimes. Hi participaran el Sr. Francesc Benaiges Samarra, ex Patró Major de Palamós; la Sra. Lydia Chaparro Elias, de la Fundació ENT; el Sr. Rafael Sardà, del CSIC/CAB de Blanes; el Sr. Genis Dalmau, president de l’Associació de centres d’immersió de la Costa Brava; i la Sra. Susanna Sainz-Trapaga, de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. La taula serà moderada per la Sra. Angela Seira Sanmartín, sub-directora general de Pesca i Aqüicultura del Govern de la Generalitat.

Finalment, el Sr. Isidre Sala, director general d’Afers Multilaterals i Europeus i el Sr. Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims; clausuraran el Cicle de conferències.

 

Data: 09 de juny 2017

Horari: 10:00h a 13:30h (registre a partir de les 9:30h)

Lloc:  Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet – Carrer de Buenos Aires, 56-58 (torre); 08036, Barcelona.

L’assistència és oberta i gratuïta, prèvia inscripció (per motius d’aforament les places són limitades).

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s