Campanya de reducció del rebuig alimentari /Campaña de reducción del desperdicio alimentario

Ecologistes en Acció participa en una campanya per reduir el malbaratament alimentari a la UE. Dins el procés de revisió de la Directiva Marc de Residus, s’està apostant des del Parlament europeu per una sèrie d’objectius, entre ells reduir a la meitat el malbaratament alimentari per 2030. la proposta que va aprovar el Parlament Europeu al febrer passat incloïa un seguit de demandes (que es consideri tot el cicle alimentari del camp al plat, establiment d’una jerarquia dels residus alimentari, possibilitat d’establir objectius vinculants des 2020, ….). El 30 de maig comencen les negociacions del trílogo (Comissió Europea, Parlament Europeu i Consell Europeu) que es prolongaran durant dos mesos.

És d’esperar que els governs europeus intentin rebaixar la proposta del Parlament. Espanya és dels que sol tenir un pitjor comportament. Per això s’ha posat en marxa una petició online a ser signada per ciutadans individuals, per demanar a la ministra Isabel García Tejerina que Espanya doni suport a una postura forta en aquest tema, en línia amb les propostes del Parlament europeu.

Us demanem que reenvieis aquest missatge als vostres grups i socis perquè participin en la campanya online.

¡SIGNATURA AQUÍ!

Tot suport de difusió que pugueu fer (Twitter, FB, mail, …) serà benvingut.


Ecologistas en Acción participa en una campaña para reducir el desperdicio alimentario en la UE. Dentro del proceso de revisión de la Directiva Marco de Residuos, se está apostando desde el Parlamento europeo por una serie de objetivos, entre ellos reducir a la mitad el desperdicio alimentario para 2030. la propuesta que aprobó el Parlamento Europeo en febrero pasado incluía una serie de demandas (que se considere todo el ciclo alimenticio del campo al plato, establecimiento de una jerarquía de los residuos alimentario, posibilidad de establecer objetivos vinculantes desde 2020,….). El 30 de mayo comienzan las negociaciones del trílogo (Comisión europea, Parlamento europeo y Consejo Europeo) que se prolongarán durante dos meses.
Es de esperar que los gobiernos europeos intenten rebajar la propuesta del Parlamento. España es de los que suele tener un peor comportamiento. Por eso se ha puesto en marcha una petición online a ser firmada por ciudadanos individuales, para pedir a la ministra Isabel García Tejerina que España apoye una postura fuerte en este tema, en línea con las propuestas del Parlamento europeo.

Os pedimos que reenvieis este mensaje a vuestros grupos y socios para que participen en la campaña online.

¡FIRMA AQUÍ!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.