La ciutadania es mobilitza en el Dia Europeu contra el Glifosat

Avui 13 de maig es celebra el Dia Europeu d’Acció contra la Glifosat, en el qual milers de persones a tota la Unió Europea (UE) sortiran al carrer a recollir signatures per a la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) Stop Glifosat, l’objectiu és prohibir el glifosat, reformar el procés d’aprovació dels pesticides i fixar objectius obligatoris de reducció de pesticides a la UE.
Ecologistes en Acció, com part de la campanya Stop Glifosat, dóna suport al Dia Europeu d’Acció contra la Glifosat. L’objectiu d’aquesta jornada és conscienciar sobre els perills per a la salut humana i per al medi ambient que comporta el pesticida més utilitzat a Europa, així com recollir signatures per a la ICE Stop Glifosat.

Més de 720.000 persones han signat ja la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) i per lliurar la petició a la Comissió Europea s’ha d’assolir el llindar d’un milió de signatures. Aquesta iniciativa pretén presentar les signatures abans de la propera decisió de la Comissió Europea de renovar, retirar o ampliar la llicència europea de glifosat.

El glifosat és el principi actiu del conegut herbicida Roundup de Monsanto. El 2015, l’Agència Internacional per a la Investigació del Càncer, pertanyent a l’Organització Mundial de la Salut, va classificar el glifosat com “probable carcinogen en humans”. Així mateix, nombrosos estudis mostren que es tracta d’un contaminant hormonal o disruptor endocrí.

El Reglament Europeu 1107/2009 prohibeix l’ús de pesticides quan hi ha prou evidència en animals de laboratori que aquestes persones poden contraure càncer. I la Directiva 2009/128 / CE exigeix ​​que els plaguicides només s’utilitzin quan tots els altres mètodes hagin fallat i obliga els Estats membres a establir mesures i objectius concrets per reduir l’ús general de plaguicides.

Les restriccions a l’ús del glifosat ja estan en vigor en diversos Estats membres de la UE com a Bèlgica, on a finals d’abril el ministre d’Agricultura de Bèlgica va anunciar que prohibiria la venda de glifosat per a ús privat.

Les organitzacions que impulsen aquesta ICE exigeixen que aquests pesticides no siguin emprats en els nostres camps o en els nostres jardins i parcs. La UE ha d’establir objectius amb terminis determinats per reduir la quantitat de plaguicides perillosos alliberats en el medi ambient.

Des del seu llançament al febrer, la iniciativa ha reunit més de 730.000 signatures (38.000 a Espanya) i ja ha arribat als llindars requerits en set països. Es tracta de la ICE més ràpida de la història.

Per assolir el llindar del milió de signatures, en el Dia Europeu d’Acció contra la Glifosat, voluntàries i voluntaris de tot Europa sortiran als carrers a recollir signatures i informar a la gent sobre com protegir la seva salut i la del medi ambient enfront del glifosat .

A l’Estat espanyol, a més de la presència de voluntariat en molts punts de la geografia, s’instal·laran sengles taules informatives a Madrid i Barcelona en les següents adreces i horaris:

– Madrid: Passeig de la Chopera, 6. Entre les 16:00 i les 20:00.
– Barcelona: Arc de Triomf. Entre les 12:00 i les 17:00.

Mes informació: Fernando “Topo” Saz (Portaveu ASiA) 649 65 19 52

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.