La Campanya No al TTIP, CETA, Tisa convoca una manifestació unitària per al dia 3 de juny, a Madrid.

La democràcia i els serveis públics ‘no es venen, es defensen!

El govern espanyol va remetre el passat 27 de març el Projecte de Llei sobre el CETA, iniciant-se així el tràmit parlamentari que portarà a la votació de l’Acord a les Corts Generals.

Tot i les conseqüències que aquest tractat podrà tenir sobre la governabilitat i la capacitat de l’estat de protegir i donar resposta a les necessitats bàsiques dels ciutadans, el Govern de Mariano Rajoy, amb el suport, entre d’altres, PSOE i Ciutadans, vol dur a terme el procés de ratificació amb la major rapidesa possible fent cas omís de l’oposició de milers de ciutadanes i ciutadans que denunciem que tractats com el CETA són pensats per i per a les grans empreses transnacionals, suposen un cop dur als drets i necessitats de la gent en nombrosos aspectes de la seva vida quotidiana i representen un greu atac al medi ambient ia la democràcia.

L’anàlisi dels efectes d’altres tractats similars demostra que no promouen la millora de drets laborals, ni la sostenibilitat ambiental. Tot el contrari, aquests tractats són l’eina definitiva mitjançant la qual les grans multinacionals aconsegueixen doblegar la democràcia i sobirania dels països. Entre d’altres perills el CETA:

Suposa que les grans empreses es beneficiïn d’uns tribunals privats dissenyats per defensar els seus interessos econòmics per sobre dels drets humans, engreixant la màquina que traspassa diners públics a mans privades.
Limita seriosament la capacitat dels governs per crear, expandir i regular els serveis públics i promou la privatització dels mateixos.
El CETA podria qüestionar les mesures de precaució de la política europea que protegeixen als consumidors, a la salut pública i al medi ambient.
Suposarà una menor recaptació d’impostos de grans empreses, reduint la capacitat dels estats per procurar béns i serveis públics, atès que moltes d’elles fan servir paradisos fiscals.
Fa que el Canadà i la Unió Europea siguin més vulnerables a les crisis financeres al produir-se una major liberalització dels mercats financers en lloc de regular-los com comença a ser urgent i necessari.
Existeixen estudis independents dels impactes econòmics del CETA que ens diuen que es perdran llocs de treball tant a la Unió Europea com a Canadà, i els beneficis del tractat seran fonamentalment per als amos del capital, amb el consegüent augment de la desigualtat.
Podria augmentar el cost de les prescripcions de medicaments i impactaria negativament en drets fonamentals com el de la privacitat i de la protecció de dades.
Per aquestes raons, des de la campanya No al TTIP, CETA, TISA, que reuneix a dia d’avui més de 350 organitzacions socials, ambientals, sindicals, polítiques, associacions de jutges i sectors professionals, fem una crida a la mobilització unitària del 3 de juny a Madrid.

Exigim als nostres representants electes que atenguin les nostres exigències, que ens donin veu i vot davant decisions tan transcendentals com són l’acceptació d’aquests tractats, que resten poder als governs per donar-lo als mercats i que resten protecció a la ciutadania i classe treballadora.

Per això, la ciutadania surt un cop més als carrers, per mostrar el seu rotund rebuig a un acord, que va molt més enllà del comercial, i exigir al Congrés dels Diputats que voti en contra de la seva ratificació i defensi els drets i interessos de la població a la qual representa.

Els interessos comercials i de les multinacionals no poden estar per sobre de la democràcia, els drets de les persones i del planeta. Per això diem:

No al CETA! ! No a l’TTIP! No al TISA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s