…Associació de Veïnes i Veïns del barri de Porta.: barri de porta: LA RAMBLA VERDA DE MALADETA ESTÀ EN PERILL- SALVEM-LA

Pancarta de l’Avv Porta a favor d’equipaments i rambla al c/Maladeta

Construint corredors verds a la ciutat.

Darrerament hi ha un gran moviment europeu que reivindica la reintroducció de la natura a la ciutat desplegant espais verds que la recorren des de la Natura propera fent de corredors a la vida natural.La densitat de la Barcelona profunda, allà a l’Eixample, ho impedeix.

Però la zona nord de la ciutat podria gaudir d’aquesta possibilitat d’unir amb un corredor verd Collserola i el mar. El districte de Nou Barris podria ser capdavanter en aquest projecte perquè es pot unir la muntanya en un continu que passaria pel Parc central, Porta, Parc de la Pegaso i Parc de la Sagrera.

Si aterrem més al detall, la idea sorgida al voltant de la proposta “reruralitzem Nou Barris” planteja espais de reintroducció de la vida rural aprofitant La Ponderosa de Vallbona, Can Masdeu i l’esforç que s’està fent al barri de Porta al voltant dels eixos verds de Maladeta i Pintor Alsamora.

El fil conductor que estem portant en aquest escrit té vessants importants en el efectes balsàmics de la frescor de la natura en la psique humana.

No ens endinsarem en aquest fet que cada cop està més documentat, però si direm que al barri de Porta volem conservar els espais lliures que queden per a les properes generacions puguin decidir que fer amb ells.Està clar, que si són engolits per la nova bombolla immobiliària que circula per la ciutat acabarem com a l’Eixample, que per construir un equipament han d’esperar 150 anys fins obtenir la Model.

No volem aquesta mena de ciutat atapaïda aquí.Encara estem a temps!

L’Ajuntament ha de fer un esforç inversor.Per activa i per passiva hem demanat a la Regidora del Districte que la inversió en terra públic és imprescindible per revertir la privatització de la ciutat.Maladeta i la nova plaça Sóller del 2020, plena d’arbrat com ha estat dissenyada, són cabdals en aquesta idea que estem desenvolupant aquí.

La requalificació dels solars que reivindiquem per a ús públic tornarien aquesta zona al seu origen quan un altra pla urbanístic va destruir les torres “per modernitzar el barri” pero van acabar el terra en mans de la iniciativa privada que l’únic que vol és guanyar diners.

No creiem que la construcció de blocs de pisos a 5000 euros/m2 sigui la prioritat d’ara. Al carrer Pintor Alsamora tenim un exemple en la darrera promoció gentrificadora de Neinor Homes que properament entrarà a l’IBEX35.

Els horts de Maladeta són una iniciativa d’uns veïns que van aprofitar el respir de la crisis immobiliària del 2007 per usar un espai inútil en alguna cosa profitosa. La majoria són jubilats, són del barri, són veïns i fan salut en els horts.

L’Associació de Veïns i Veïnes sabem que hi ha veïnat que no els agraden aquest horts. Però ara són una trinxera contra el ciment i totxo…O potser, prefereixen un mur a 15 metres de la seva finestra?

La Rambla de Porta és el que importa!Aquest dimarts 21 de març del 2017 a les 18 hores fem una assemblea al carrer Maladeta per explicar al veïnat que la Rambla està en perill i cal salvar-la.

Demanem a la iniciativa privada que deixi tranquil el barri i agafi els diners per a fer negoci a un altra part. No necessitem pisos a 5000 euros el m2!Volem la Rambla i que l’escola Esplai arribi a gaudir d’un veritable parc al costat i si cal equipament. Podem deixar la imaginació del que podem fer però no ho farem si el totxo s’ensenyoreix de l’espai.

Salva TORRES avv.porta

Origen: …Associació de Veïnes i Veïns del barri de Porta.: barri de porta: LA RAMBLA VERDA DE MALADETA ESTÀ EN PERILL- SALVEM-LA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.