Un expert compara la nanotecnologia a la radioactivitat

pakbec.blogspot.com
pakbec.blogspot.com

“És urgent comprendre els mecanismes exactes nanotoxicitat i fer una classificació en funció del mecanisme. La radioactivitat o raigs X van arribar a les nostres vides de la mateixa manera. Va prendre una mica de temps abans que els investigadors a entendre els mecanismes acció sobre els organismes vius “, va advertir Vladimir Baulin la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (Espanya).

El Dr Baulin coautor d’un article publicat a Science últims avenços de novembre, el que demostra per primera vegada que les nanopartícules poden travessar les membranes biològiques. L’estudi es deriva de projecte SNAL, finançat per la Unió Europea.

“Aquesta és la primera observació directa que mostra què tan petita nanopartícules d’or poden creuar una bicapa lipídica (part principal d’una membrana biològica) (…) La membrana lipídica és l’última barrera protegir el medi ambient de les cèl·lules i si fos nanopartícules poden travessar aquesta barrera, que poden entrar en les cèl·lules “, explica el Dr. Baulin en una entrevista amb Horizon-magazine.eu, diaris, de la Direcció General de Recerca de la Comissió Europea.

Més recentment, els investigadors de l’Institut Nacional d’Investigació Agronòmica (INRA) també van mostrar que les nanopartícules de diòxid de titani que conté l’additiu E171 poden travessar la barrera intestinal dels animals. es van observar trastorns del sistema immunològic relacionades amb l’absorció de la fracció nanomètrica de les partícules E171. Els investigadors també han demostrat que l’exposició oral crònica al additiu induïda espontàniament lesions neoplàsiques en el còlon, l’etapa no cancerós de la carcinogènesi, en 40% dels animals exposats. Les seves troballes van ser publicats en l’edició del 20 de gener de 2017 com a informes científics de.

El E171 additiu s’utilitza comunament en els aliments, especialment dolços, per blanquejar o donar opacitat als productes. Compost de micro i nanopartícules, el E171 no és, però etiquetat com un “nanomaterial”, ja que no conté més del 50% de les nanopartícules.

Els nanomaterials han envaït la major part dels productes utilitzats en la nostra vida diària. Estan per tot arreu: en els cosmètics (cremes, pastes de dents, xampús), components dels aliments, la roba, el ciment per a la construcció, pintures, pneumàtics per a automòbils, oli, electrònica, etc.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s