“No s’hauria de permetre cap més llit enlloc, tota la resta serà insuficient” | Directa

Mitjà d’informació per la transformació social

Daniel Pardo, membre de l’ABTS, analitza el PEUAT des de la perspectiva de les plataformes veïnals de Barcelona. Dissabte s’ha convocat una ocupació popular de les Rambles per visibilitzar les problemàtiques derivades de la massificació turística

L’activista veïnal considera que el PEUAT és “insuficient”, ja que tot i que congelarà els allotjaments turístics a les àrees més afectades, en deixa d’altres obertes a l’especulació i permet el creixement de places turístiques al conjunt de la ciutat
Marc Ferrà

Ara fa poc més d’un any es presentava a Ciutat Vella l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS). La coordinadora interbarris aplega una trentena d’assemblees, plataformes i entitats veïnals de diferents barris de l’àrea metropolitana amb l’objectiu de “crear un discurs conjunt i crític respecte al turisme i obrir un debat vinculant i participatiu per transformar l’actual model de ciutat especulatiu i mercantilista”, que segons explica Daniel Pardo –membre de l’Assemblea–, “fa anys que suposa un atac frontal a vida comunitària i col·lectiva dels barris”.

L’ABTS ha llançat un manifest conjunt amb la PAH Barcelona, l’Observatori DESC i el Grup Promotor del Sindicat de Llogateres i Llogaters sota el nom No ens faran fora!

El passat 11 de gener, l’ABTS ja va llançar un manifest –conjuntament amb la PAH Barcelona, l’Observatori DESC i el Grup Promotor del Sindicat de Llogateres i Llogaters– que, sota el nom No ens faran fora!, reclamava “una intervenció ferma i valenta” de les institucions respecte als allotjaments turístics. Les primeres moratòries comencen a caure a partir del pròxim mes de març, i per això consideren necessària l’aplicació d’un PEUAT restrictiu “que reverteixi el procés d’expulsió de veïnat i eviti replicar-lo a més barris; que impliqui un decreixement real de l’activitat turística i faci avançar cap a l’extinció dels Habitatges d’Ús Turístic (HUT)”.

“A nosaltres la idea que es presenti un PEUAT per poder regular els allotjaments turístics a Barcelona ens sembla genial i necessari” explica Pardo, que reconeix que l’actual govern municipal “està posant el tema sobre la taula per primer cop” i valora positivament “que comenci a haver-hi un gir en les polítiques públiques en relació a aquest tema”. Tot i això, després d’haver analitzat l’esborrany de la proposta –que es presentarà aquest divendres al consistori– l’activista veïnal considera que és “insuficient”, ja que tot i que congelarà els allotjaments turístics a les àrees més afectades, en deixa d’altres obertes a l’especulació i permet el creixement de places turístiques al conjunt de la ciutat: “Per nosaltres tot hauria de ser zona 1 i, de moment, no s’hauria de permetre cap més llit enlloc. Tot el que no sigui això ens semblarà insuficient”, conclou.

Continua: “No s’hauria de permetre cap més llit enlloc, tota la resta serà insuficient” | Directa

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.