Més de 30 ciutats espanyoles surten al carrer per demanar als polítics que votin no al CETA

ima086c-d37e5· Desenes de milers de persones es van mobilitzar ahir a 30 ciutats de tot l’Estat contra l’acord comercial entre el Canadà i la UE.

· El CETA és conegut com el “TTIP canadenc”, ja que reprodueix els mateixos problemes i riscos que el tractat de la UE amb els EUA.

· A Barcelona centenars de persones es van concentrar davant de la Oficina de la UE (Pg de Gracia 90), on es van parlar representats de la campanya, dels sindicats, de Unió de  Pagès tots mostrant la seva oposició contra el CETA i va acabar amb la actució dels nostres companys del grupo Che Sudaka.

concentracio-cetaLa campanya No al TTIP, que aglutina més de 350 organitzacions socials, ecologistes, sindicals i polítiques de l’Estat espanyol, entre elles Ecologistes en Acció, va mobilitzar ahir dissabte a desenes de milers de persones en més de 30 ciutats espanyoles contra el CETA, el tractat de lliure comerç que s’està negociant entre la UE i Canadà. La jornada d’ahir es va convertir en un dia d’acció global per demanar al Parlament Europeu que voti “no” a l’acord comercial i d’inversions entre la UE i Canadà.

El proper 14 de febrer el ple del Parlament Europeu a Estrasburg votarà la ratificació del CETA. En el cas que es ratifiqui, àmplies seccions d’aquest acord comercial i d’inversions s’aplicaran provisionalment, fins i tot abans que sigui votat per la seva confirmació final en els diferents parlaments nacionals dels 27 membres de la UE.

“La societat europea es rebel·la contra el contingut d’aquests acords, que estan pensats únicament per incrementar el flux d’inversions, el comerç i el poder de les grans empreses”, ha declarat Cuca Hernández, portaveu de la campanya. “El CETA considera barreres comercials a les salvaguardes per a la salut i el medi ambient; tracta d’establir tribunals per garantir els guanys de les grans multinacionals, i desregularitza molts aspectes que tenen relació amb els serveis públics i els drets laborals. Encara que ens ho vulguin vendre com un intent de governar la globalització, el CETA aprofundeix en l’actual crisi de desregulació del mercat i l’ocupació “.

El passat mes de desembre la resolució de la Comissió d’Ocupació i Assumptes Socials (EMPL) va recomanar votar en contra el CETA. El proper 24 de gener serà la Comissió de Comerç Exterior (INTA) qui hagi de definir-se sobre el tractat.

Per aquest motiu, la campanya No al TTIP ha mantingut nombrosos contactes amb europarlamentàries i europarlamentaris i ha celebrat reunions amb representants d’algunes forces polítiques al Parlament Europeu.

La campanya ha constatat la profunda divisió interna que hi ha als grups socialdemòcrata (S & D) i demòcrata-liberal (ALDE), on diversos europarlamentaris han votat en contra d’aquest tipus d’acords i han exposat les seves preocupacions davant els greus perills que implica l’aplicació d’aquest tractat en aspectes com l’ocupació, el sector agrícola, el principi de precaució, els serveis públics o la futura cooperació reguladora.

Més informació: Fernando “Topo” Saz, portaveu d’ASiA- Associació Salut i Agroecologia 649651952

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.