Els bombardejos brutals contra els ciutadans de Síria han de cessar immediatament: cal trobar una solució política amb el poble sirià

solidaridad-con-siriaLa guerra de Síria continua amb els seus bombardejos interminables, que van dirigits directament contra la població civil i destrueixen tot tipus d’infraestructura social com hospitals, mercats i producció d’aliments.

Ara mateix, el règim avança cap a la destrucció total de l’est d’Alep; després vindran altres ciutats i territoris. Tot i la forta agressió que pateix el poble a mans del seu govern juntament amb els governs que li donen suport i els grups paramilitars lleials al règim, hi ha una forta resistència que lluita en defensa d’una alternativa política i democràtica.

No obstant això, la pagesia sirià encara es defensa, segueix lluitant per un futur d’autodeterminació i reclamen una solució política al conflicte. Segueixen conreant sota les circumstàncies més adverses, tant a les zones rurals com en tot tipus d’espais urbans. Aquests aliments els permeten sobreviure i enfortir la seva resistència i independència, per evitar caure preses de la política del règim sirià de «morir-se de fam o rendir».

La Via Campesina dóna suport a aquestes estructures autoorganitzades a través del 15th Garden, una xarxa de camperols i activistes que es juguen la vida dia rere dia per proveir de llavors moltes zones del país, per tal que la gent pugui conrear els seus propis aliments. Aquesta terrible guerra no aportarà cap solució al conflicte, només provocarà la destrucció del país i la fugida de milions de persones a altres parts del món.

És fonamental que l’ONU, així com els governs que no estan implicats en la massacre de la població civil i la destrucció de Síria, assumeixin el compromís d’aturar els bombardejos i de pressionar totes les parts implicades per elaborar una solució política que inclogui l’ conjunt del poble sirià en tots els àmbits i, amb això, reconeguin el seu dret a l’autodeterminació.

Fem una crida a altres moviments socials i organitzacions a pressionar els seus governs perquè es comprometin a treballar per aturar aquesta guerra contra el poble sirià i a elaborar un procés polític encaminat cap a la reconstrucció, la pau i la democràcia.

Globalitzem la lluita, globalitzem l’esperança!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.