DIA favorable al MTI d’Almaraz / DIA favorable al ATI de Almaraz

El Magatzem Temporal Individualitzat d’Almaraz obté una Declaració d’Impacte Ambiental positiva.

lamaraz-no-graciashttp://www.elperiodicoextremadura.com/noticias/extremadura/declaracion-impacto-ambiental-ati-almaraz-es-favorable_978985.html

Un altre moviment favorable a l’allargament del funcionament de les centrals atòmiques a 60 anys, amb l’habitual cúmul d’irregularitats legals.

Comunicat de premsa.

DIA POSITIVA PER AL MTI D’ALMARAZ QUE SERVIRÀ PER AMPLIAR EL FUNCIONAMENT DE LA CENTRAL

La Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) positiva del Magatzem Temporal Individual (MTI) de la central nuclear d’Almaraz (Càceres) serà positiva, segons s’ha filtrat a la premsa. Aquest és un pas més cap a la prolongació del funcionament de la central més enllà dels 40 anys.Segons els càlculs d’Ecologistes en Acció, basats en dades oficials del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), les piscines de combustible gastat d’Almaraz I i II es saturaran el 2022 i 2023 respectivament, més enllà dels 40 anys de funcionament d’aquests reactors . La construcció d’un ATI per Almaraz abans d’aquestes dates no és sinó posar els mitjans per perllongar el funcionament dels reactors més enllà de 40 anys i arribar als 60, complint així amb les pretensions de la indústria nuclear espanyola. El procés de llicenciament i construcció de l’ATI podria haver començat després del cessament d’explotació de la central, sense que suposés cap retard per al procés de desmantellament.

La DIA positiva no sorprèn a ningú, donats els enormes interessos de la indústria nuclear a continuar amb l’explotació d’aquesta central, que produeix aproximadament un milió d’euros de beneficis nets al dia per als seus propietaris. Els propietaris de la central (Iberdrola 53%, Endesa 36%, Gas Natural Fenosa 11%) veien tan favorable la situació i la seva voluntat estava tan clara que, sense esperar la publicació de la DIA en el BOE, ni els permisos preceptius del Ministeri d’Indústria, ni complir amb els períodes legals de reclamació després de la publicació de les autoritzacions, van sol·licitar la llicència d’obres a l’Ajuntament, la qual cosa resulta un escàndol, i demostra el seu menyspreu cap a la normativa.

Les falta de resposta de les autoritats indica la seva submissió als interessos d’unes empreses privades totpoderoses passant per sobre de la seguretat de la població i del medi ambient. I menyspreant la inquietud del Parlament portuguès, que s’ha dirigit al Govern en nombroses ocasions interessant-se per la situació de la central.

Per al Moviment Ibèric Antinuclear el més assenyat, donat l’estat precari dels reactors, seria procedir a un tancament escalonat de les centrals i obrir a continuació un debat sobre què s’ha de fer amb els residus radioactius.

Moviment Ibèric Antinuclear. 22 novembre 2016.
Més/Más  informació/n sobre nuclear: http://sirenovablesnuclearno.org/

Información FUKUSHIMA nucleares e impactos
: http://resumenesdesdefukushima.blogspot.com.es/

———————————————————————————–

El Almacén Temporal Individualizado de Almaraz obtiene una Declaración de Impacto Ambiental positiva.

http://www.elperiodicoextremadura.com/noticias/extremadura/declaracion-impacto-ambiental-ati-almaraz-es-favorable_978985.html

Otro movimiento favorable al alargamiento del funcionamiento de las centrales atómicas a 60 años con el habitual cúmulo de irregularidades legales.

Comunicado de prensa

DIA POSITIVA PARA EL ATI DE ALMARAZ QUE SERVIRÁ PARA AMPLIAR EL FUNCIONAMIENTO DE LA CENTRAL

La Declaración de Impacto Ambiental (DIA) positiva del Almacén Temporal Individual (ATI) de la central nuclear de Almaraz (Cáceres) será positiva, según se ha filtrado a la prensa. Este es un paso más hacia la prolongación del funcionamiento de la central más allá de los 40 años.

Según los cálculos de Ecologistas en Acción, basados en datos oficiales del Consejo de Seguridad Nuclear (CSN), las piscinas de combustible gastado de Almaraz I y II se saturarán en 2022 y 2023 respectivamente, más allá de los 40 años de funcionamiento de estos reactores. La construcción de un ATI para Almaraz antes de esas fechas no es sino poner los medios para prolongar el funcionamiento de los reactores más allá de 40 años y llegar a los 60, cumpliendo así con las pretensiones de la industria nuclear española. El proceso de licenciamiento y construcción del ATI podría haber comenzado tras el cese de explotación de la central, sin que se supusiera ningún retraso para el proceso de desmantelamiento.

La DIA positiva no sorprende a nadie, dados los enormes intereses de la industria nuclear en continuar con la explotación de esa central, que produce aproximadamente un millón de euros de beneficios netos al día para sus propietarios. Los propietarios de la central (Iberdrola 53%, Endesa 36%, Gas Natural Fenosa 11%) veían tan favorable la situación y su voluntad estaba tan clara que, sin esperar la publicación de la DIA en el BOE, ni los permisos preceptivos del Ministerio de Industria, ni cumplir con los períodos legales de reclamación tras la publicación de las autorizaciones, solicitaron la licencia de obras al Ayuntamiento, lo cual resulta un escándalo, y demuestra su menosprecio hacia la normativa.

Las falta de respuesta de las autoridades indica su sumisión a los intereses de unas empresas privadas todopoderosas pasando por encima de la seguridad de la población y del medio ambiente. Y despreciando la inquietud del Parlamento portugués, que se ha dirigido al Gobierno en numerosas ocasiones interesándose por la situación de la central.

Para el Movimiento Ibérico Antinuclear lo más sensato, dado el estado precario de los reactores, sería proceder a un cierre escalonado de las centrales y abrir a continuación un debate sobre qué debe hacerse con los residuos radiactivos.

Movimiento Ibérico Antinuclear. 22 de noviembre del 2016.

Més/Más  informació/n sobre nuclear: http://sirenovablesnuclearno.org/

Información FUKUSHIMA nucleares e impactos
: http://resumenesdesdefukushima.blogspot.com.es/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.