Demanen als parlamentaris que eliminin el mercuri dental

mercury_2

Ecologistes en Acció i l’Aliança Mundial per una Odontologia Sense Mercuri han demanat al Parlament Europeu l’eliminació dels empastaments de mercuri abans de 2021 per evitar la contaminació i l’afecció a la salut i el medi ambient d’aquest perillós metall pesat.

A la Unió Europea, el mercuri dental és la segona font de contaminació per mercuri després de la indústria del clor sosa. Les amalgames dentals consumeixen unes 90 tones anuals de mercuri i acaben en l’aigua, a través de les aigües residuals de les clíniques i els residus urbans, l’aire, a través de les cremacions, les emissions de les clíniques dentals i la incineració de residus , i el terra, a través dels abocadors i els enterraments.

La comunitat científica i nombrosos estudis de la UE, l’ONU i l’OMS coincideixen que, un cop alliberat, el mercuri pot convertir-se en metilmercuri, una substància que produeix greus danys cerebrals i problemes neurològics, especialment en nenes i nens, dones en edat fèrtil, embarassades o en període de lactància.

Fa temps que existeixen alternatives eficaces i assequibles per als empastaments d’amalgama, que són altament costosos si es tenen en compte els danys ambientals i de salut que provoquen. En diversos països el seu ús ha estat pràcticament eliminat: un 0% a Suècia, 3% a Finlàndia, 5% a Dinamarca i menys d’un 10% a Holanda. A més, a Alemanya i el Regne Unit s’adverteix que cal desaconsellar en nens i dones embarassades.

La contaminació ambiental provocada pel mercuri dental i les seves conseqüències és significativa i evitable. És urgent eliminar el mercuri odontològic.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.