La Comissió llança dues consultes públiques sobre contaminants hormonals en ple estiu – #ContaminantsHormonals / Lliures De contaminants hormonals | El bloc d’Ecologistes en Acció sobre les substàncies que danyen el sistema hormonal

La Comissió aprofita l’estiu per obrir dues consultes públiques en línia sobre la seva proposta de criteris d’identificació de contaminants hormonals en pesticides i biocides.

protegernuestrasalud-Aquesta proposta de criteris exigeix una evidència tan elevada per catalogar una substància com “contaminant hormonal”, que només serà possible identificar (i regular) un petit nombre dels 800 contaminants hormonals potencials que es coneixen.La Comissió proposa identificar només els contaminants hormonals que provoquin efectes adversos “coneguts”. L’expressió “conegut” vol dir tenir proves, en contra del que proposa el Principi de Precaució consagrat en els tractats de la UE, que exigeix regular aquelles substàncies que “puguin” fer mal (com per als cancerígens s’utilitza “que puguin causar càncer ).

Per tant, la Comissió no soluciona l’amenaça a la salut pública que suposen els contaminants hormonals, als quals milers d’estudis científics relacionen amb danys a la salut com càncer de testicle o mama, pèrdua de fertilitat, diabetis i malformacions congènites, a més d’importants danys als ecosistemes naturals. No només això, els costos sanitaris per fer front a aquests efectes ascendeixen, només a Europa, a 158.000 milions d’Euros a l’any.
La Comissió ha de rectificar la seva proposta
La Comissió ha de rectificar la seva proposta per assegurar un alt nivell de protecció per a la salut i el medi ambient, prevenir les malalties relacionades amb la contaminació hormonal i evitar danys als nostres ecosistemes.
Per aquesta raó, és important que tant organitzacions com particulars enviem a la pàgina de la Comissió els arguments pels quals ens oposem a aquesta proposta.
Ecologistes en Acció ja ha enviat els seus comentaris, igual que han fet moltes altres organitzacions ecologistes, de la salut i de consumidors.
Tu també pots respondre a la consulta pública
Envia els teus comentaris a les dues consultes públiques (pesticides i biocides) que manté obertes la Comissió fins al 28 de juliol.
Pots utilitzar descarregar-te els arguments que hem enviat als links posteriors, modificar-los o escriure els teus propis arguments (però sense superar els 4.000 caràcters amb espais).
Pots trobar els arguments en els següents links:

Resposta a Consulta sobre presència de contaminants hormonals en pesticides

Resposta a consulta sobre la presència de contaminants hormonals en biocides

Tutorial per enviar la resposta a la consulta pública sobre els criteris aplicables a contaminants hormonals

Antecedents:

La Comissió Europea va presentar al juny la seva proposta de criteris per identificar els contaminants hormonals (i, per tant, regular-los), amb tres anys de retard i escàndol sobre l’excessiu influx dels lobbies empresarials sobre membres de la Comissió.
Immediatament, més de 50 organitzacions civils espanyoles escrivim una carta oberta al nostre govern demanant que s’oposés a aquesta proposta d’identificació de criteris de contaminants hormonals.
França, Suècia i Dinamarca ja han expressat el seu desacord a la proposta de la Comissió. Els majors experts mundials en EDCS, la Societat d’Endocrinologia i altres científics han criticat durament la proposta, igual certs sectors industrials que creuen que els criteris haurien d’identificar i eliminar les substàncies potencialment perjudicials de forma més contundent.

Europa ha de liderar la regulació dels EDCS i estimular la innovació perquè les indústries dels sectors implicats

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s