Ja tenim data per acabar amb els tractats de lliure comerç! – (CETA, TTIP, TISA)

S’intensifiquen les mobilitzacions convocades per les Campanyes europees per aturar els tractats de lliure comerç (CETA, TTIP, TISA)

no mas negociacionesDurant els propers mesos, les Campanyes europees en contra del CETA, TTIP i TISA, intensifiquen les seves accions preparant i convocant diverses mobilitzacions. S’apropa un trimestre decisiu degut als moviments per part de la Comissió Europea d’accelerar “políticament” els terminis per aprovar els tractats, de forma antidemocràtica. Les Campanyes europees preparen el que ja s’anomena com una “tardor calenta” a les principals ciutats d’Europa per exigir la retirada d’aquests tractats que amenacen la democràcia, els serveis públics i els drets socials i ambientals.La Campanya Catalunya No al TTIP s’uneix a les accions convocades arreu d’Europa, i que a l’Estat espanyol culminaran durant la setmana del 10 al 16 d’octubre, on s’organitzaran tot un seguit d’activitats i crides a la mobilització a tot el territori. A Catalunya es convoquen manifestacions simultànies i una cadena humana, el dissabte, 15 d’octubre a Barcelona. Per la Campanya Catalunya No al TTIP, aquestes accions són clau per “a plantar cara” a les pretensions de ratificació provisional del CETA -el TTIP Canadenc – el 18 d’octubre, ratificació  que es faria per part de la Comissió Europea per la porta del darrera,  desoint als parlaments nacionals i als  milers de veus contràries a tota Europa. 

En la reunió plenària de la Campanya Catalunya No al TTIP del 13 de juliol, es va decidir fer una crida a la màxima participació de totes les plataformes, entitats, organitzacions, sindicats i partits que hi formen part amb l’objectiu que a principis de setembre es presenti el calendari de les accions i el lema de les mobilitzacions que tindran lloc a Catalunya. “Aquesta carrera de fons que va començar ja fa 3 anys, ara necessita d’un esprint final” i és per això que hem d’incrementar la nostra presència als carrers i exigir a les institucions democràtiques que ens representen que es posicionin i actuïn de contrapès davant d’aquesta ofensiva encapçalada per la Comissió Europea i els lobbys.

Ens trobem en un context més favorable, perquè  ha sortit a la llum pública, gràcies a filtracions i al sostingut treball d’activisme per part de les Campanyes, les conseqüències negatives i d’impunitat d’aquests tractats sobre els drets, la democràcia i les sobiranies, cal fer un esforç afegit per aturar les aprovacions provisionals dels tractats. Una vegada entrin en vigor la seva derogació pot ser molt més complexa, per tant les mobilitzacions del proper trimestre són una oportunitat més per expressar el rebuig de la ciutadania.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s