Educar sense tòxics

Ens agrada difondre bones iniciatives, com aquesta que ens arriba des de Galícia: un campament de música, el Sant Simó Fiddle, permet als seus alumnes viure una experiència completament lliure de tòxics.

En un món en el qual les vendes de productes químics s’han multiplicat per 24 en els últims 40 anys, cada vegada és més important ensenyar a nens i nenes quines substàncies poden ser tòxiques i posar en risc la seva salut i el seu entorn.
També és important mostrar-los que és possible viure sense tòxics, com assegura la coordinadora d’aquest campament:

    “Ni alumnes ni professors utilitzen sabons de rentadora, perfums, protectors solars, desodorants o qualsevol altre producte que contingui tòxics.”

Figura del informe “Estado de la ciencia de los disruptores endocrinos” que permite ver cómo durante la infancia, el sistema nervioso, el inmune y el reproductor continúan en desarrollo y pueden verse afectados por la exposición a contaminantes hormonales.
Figura del informe “Estado de la ciencia de los disruptores endocrinos” que permite ver cómo durante la infancia, el sistema nervioso, el inmune y el reproductor continúan en desarrollo y pueden verse afectados por la exposición a contaminantes hormonales.

A més, al campament es realitzen tallers en què nens i adolescents aprenen a fabricar alternatives naturals com màscares, cremes i perfums o llet vegetal ecològica, mentre aprenen què són els contaminants hormonals, com els afecten i com reduir l’exposició.


<p><a href=”https://vimeo.com/133018023″>M&eacute;rcores no San Sim&oacute;n Fiddle 2015</a> from <a href=”https://vimeo.com/galiciafiddle”>GALICIA FIDDLE</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

Pel que fa als tòxics que afecten el sistema hormonal, la formació a pares i nens és imprescindible ja que els nens són la població més vulnerable als contaminants hormonals ja que el seu organisme està en desenvolupament i és més susceptible a patir danys deguts a un desequilibri en el sistema endocrí.

Així ho evidencien nombrosos estudis científics recollits en l’informeEstado de la ciencia de los disruptores endocrinos” del Programa de Naciones Unidas para el Medio Ambiente, del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient, que relacionen l’exposició a contaminants hormonals en etapa prenatal i infantil amb danys en el desenvolupament, pèrdua de fertilitat, diabetis, obesitat o càncer en òrgans relacionats amb les hormones, com testicles, pròstata, mama o tiroide.
Fig3 state of science

Figura de l’informe “Estat de la ciència dels disruptors endocrins” que permet veure com durant la infància, el sistema nerviós, el immune i el reproductor continuen en desenvolupament i es poden veure afectats per l’exposició a contaminants hormonals.

Posem a la vostra disposició el tríptic de la campanya Lliures de contaminants hormonals, amb consells senzills, per a aquelles persones que vulguin seguir l’exemple d’aquest campament i vulguin realitzar un taller aquestes vacances sobre contaminants hormonals i alternatives als mateixos.
0003
0003
Punxa en la imatge del tríptic per descarregar

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s