Grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac-Ecologistes en Acció de Catalunya: construcció del Túnel del Turó de Montcada

Reiteradament hem demanat a l’Ajuntament que PRESSIONI perquè es retiri del Pla de Rodalies la construcció del Túnel del Turó de Montcada, que comportaria l’AFECTACIÓ GREU MEDIAMBIENTAL I DEL TRANSPORT PÚBLIC dels diferents barris de Montcada (especialment Terra Nostra) i el cost desproporcionat de l’obra per 5 minuts d’estalvi.

uuid.f0b3d938-60ac-497e-9a25-0c1f7c8ea5b0-ar.4x3(Resum del raonament reiterat:

1.- El túnel seria una NOVA AGRESSIÓ MEDIAMBIENTAL al Turó, identitat cultural dels Montcadencs i pertanyent al parc de Collserola, que porta 99 ANYS SENT FORADAT per la cimentera, sense restaurar el Turó completament, que és una obligació de Lafarge.

2.- Unes MILLORES TECNOLÒGIQUES APROPIADES serien suficients per aconseguir un superior estalvi de temps del que motiva la construcció i donarien més qualitat al servei.

3.- És escandalós que amb les NECESSITATS PRIORITÀRIES EN SALUT, EDUCACIÓ I SERVEIS SOCIALS,… es destinin diners per redactar el projecte i milions d’euros per la construcció del Túnel del Turó.)

 

Després d’una llarga lluita contra el Túnel del Turó en el Pla de rodalies de l’ATM i del Ministeri amb més de 4.000 signatures i suport de les entitats locals: Grup de M.A., FAVMIR,…, l’ex-alcalde César ens va assegurar que havia parat el projecte del Túnel i que no es plantejaria de nou.

 

Ara l’Ajuntament i 2 ajuntaments més, demanen al Ministeri que totes les obres del Pla de Rodalies 2009 (que inclou el Túnel del Turó) s’executin, sense fer cap excepció del Túnel del Turó de Montcada, i sol·licitant signatures de veïns/es i entitats. Un fragment d’aquest manifest “Ara Rodalies” és:

“Els ajuntaments de L’Hospitalet, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat manifestem de forma unitària la nostra reclamació al Ministeri de Foment i a Adif de la necessitat de prioritzar l’execució d’aquelles actuacions ja previstes en el Pla de Rodalies 2009 que el Govern central ha oblidat en un calaix sense dotació econòmica ni calendari per dur-les a terme”

L’Ajuntament ens contesta que està en contra de la construcció del Túnel del Turó i que ho ha manifestat al Ministeri i a la Generalitat. Oposar-se i alhora signar un manifest demanant que s’executin totes les obres del Pla de rodalies, és contradictori.

Per tant, DEMANEM QUE ES RECTIFIQUI EL MANIFEST PER TAL DE QUE S’INCLOGUI LA RETIRADA DE L’OBRA DEL TÚNEL DEL TURÓ.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s