Caravana a Grècia, obrint fronteres

Caravana a GreciaLa ‘Caravana a Grècia exigeix al Govern d’Espanya i la UE que compleixin els drets humans de les persones refugiades   La caravana surt el 15 de juliol de diverses províncies i el 16 des de Barcelona

  • És una iniciativa ciutadana impulsada per més de 20 organitzacions, entre elles Ecologistes en Acció
  •  Els col·lectius denunciaran a ciutats espanyoles i europees les polítiques inhumanes en matèria d’asil i refugi
  • La caravana convida a tothom a sumar-se al viatge reivindicatiu i a les accions que es faran durant la seva sortida

La ‘Caravana a Grècia, obrint fronteras‘ és una iniciativa ciutadana en la qual una vintena de col·lectius de diverses províncies partiran en autocars de manera coordinada rumb a Grècia al mes de juliol per denunciar les inhumanes polítiques migratòries i exigir al Govern espanyol ia la Unió Europea que compleixin els drets humans de les persones refugiades.

La caravana sortirà el 15 de juliol de Madrid i d’altres províncies com Salamanca, València, Àlaba i Biscaia per reunir-se amb més organitzacions a Barcelona. Realitzaran un viatge de deu dies de durada en què hi haurà actes reivindicatius a les ciutats per les que passin així com a Tessalònica i Atenes, punts de destí.

La ‘Caravana Grècia’ està impulsada i autofinançada per més d’una vintena de col·lectius de la societat civil, entre els quals es troben Xarxa Solidària d’Acollida, Ecologistes en Acció, SOS Racisme, Gasteiz Irekia, Ongi Etorri Errefuxiatuak, Passatge Segur o Iruña ciutat d’Acollida.

El voluntari de Xarxa Solidària d’Acollida, José María Trillo, ha criticat en la presentació de la caravana a Madrid en Traficantes de Sueños que les polítiques migratòries de la UE són “inhumanes”, especialment el recent acord entre Europa i Turquia que contempla la devolució de migrants: “És un pacte criminal que es salta totes les convencions sobre drets humans”. A més, subratlla que el Govern espanyol no està complint amb les quotes de reubicació de persones que busquen refugi atrapades a Grècia i Itàlia. “Estem en contra de lleis que, com el protocol de Dublín, obstaculitzen la lliure circulació de les persones”, remata.

Per la seva banda, de SOS Racisme, Paula Guerra, destaca un altre dels objectius de la caravana: denunciar que el Govern no està complint amb les seves responsabilitats en matèria d’asil i refugi. També recorda que Espanya ha de posar “fi immediata” a les expulsions i les devolucions en calent a la frontera sud i oferir garanties en línia amb els drets humans a totes les persones que accedeixen a través de Ceuta i Melilla.

Reivindicacions de la ‘Caravana a Grècia’

A les ciutats espanyoles de sortida i en les parades que es facin en ciutats com Marsella, Milà, Budapest i Zagreb, els participants reclamaran el compromís dels governs europeus en la resolució de conflictes de forma pacífica, l’anul·lació de l’acord UE-Turquia, vies legals i segures i un pla urgent de rescat i salvament en tot el mar Mediterrani, entre d’altres.

Així mateix, a l’arribada a Grècia està previst realitzar protestes davant les institucions diplomàtiques espanyoles, acudir a camps de refugiats i participar en les activitats de l’acampada No BorderVentana nova a Tessalònica que se celebra aquests dies. En aquest sentit, els participants de la caravana se sumaran a escoltar les demandes de les persones migrants i refugiades i contribuirà a les xarxes de solidaritat als Balcans i Europa.

La ‘Caravana a Grecia’ convida a totes les persones que vulguin sumar-se a aquest viatge reivindicatiu a apuntar amb alguns dels col·lectius organitzadors en les diferents regions; a acudir als actes que es faran a les ciutats el divendres 15 de juliol i el dia 16 a Barcelona ia signar la petició que s’ha posat en marxa en Change  per demanar al Govern que activi els visats humanitaris perquè les persones refugiades puguin arribar a Europa amb seguretat i garanties que es compliran els drets humans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s