Ens deixa Salvador Grau, exemple de coherència i professionalitat en conservació de la natura a Catalunya

smUna greu malaltia s’ha endut a Salvador Grau, un dels homes que les darreres dècades més ha fet en defensa del patrimoni natural a Catalunya. La consternació pel seu traspàs, arriba no només al seu àmbit familiar i laboral, sinó a molts més sectors socials amb els quals en Salvador va poder compartir moments de treball conjunt, intercanvi d’idees, i projectes a nivell de país.

Perquè, si alguna cosa el va caracteritzar a nivell professional va ser la seva enorme dedicació, vocació, empenta, honradesa i perseverància en les diverses tasques que va desenvolupar dins del Servei de Planificació del Departament de Territori i Medi Ambient. Un funcionari exemplar, un professional com pocs.

Entre els projectes més emblemàtics que va liderar dins del seu equip podem destacar alguns que han canviat per a sempre més com entenem Catalunya avui i en el futur. Va ser el principal artífex de la Xarxa Natura 2000 a Catalunya, que conté el 30% del territori, quasi la més extensa de l’Estat. Va ser impulsor dels nous parcs naturals (Alt Pirineu, Montsant, Montgrí-Medes-Baix Ter, etc.). Va impulsar les mesures ambientals per corregir l’impacte del Canal Segarra Garrigues als ecosistemes dels secans de Lleida. Va contribuir a aturar projectes aberrants com el “Barça Parc” o “Eurovegas”, al Delta del Llobregat. Va impulsar estudis sobre l’impacte global de l’economia catalana sobre el medi ambient global, entre molts altres.

Qui el vam conèixer, plorem la seva defunció i som conscients que difícilment hi tornarà a haver algú com en Salvador. Podem dir, sense por a equivocar-nos, que el país, que Catalunya, deu molt a en Salvador. Però els que ens estimem la Vida en aquest meravellós planeta, seguirem lluitant per tal que els valors més mesquins, l’egoisme, l’avarícia, la competitivitat, l’enveja, el consumisme, no apaguin els somriures i l’alegria per viure.

Bon viatge, amic, company, i que la terra et sigui lleu.

Ecologistes en Acció de Catalunya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s