L’energia atòmica en els programes dels partits que es presenten a les eleccions el 26 de juny. (Cat – Cast)

Protesta en los alrededores de la nuclear.
Protesta en los alrededores de la nuclear.

Entre els anys 2020 i 2021, cap al final de la legislatura 2016 -2020 i l’inici de la següent, sis dels set reactors nuclears que estan en funcionament en Espanya hauran de renovar els seus permisos per 10 anys més. Aquesta situació especial fa que la posició que les forces polítiques que es presenten a les eleccions del 26 de juny sigui determinant per avançar cap al final dels impactes de salut i ambientals causats per l’energia atòmica, el silenci calculat és tan significatiu com el suport explícit.La consulta dels programes o documents electorals dels partits, limitat als que van obtenir representació a les eleccions del 20D, i es presenten a les eleccions del 26J permeten fer la següent classificació.

INFORMACIÓ SOBRE TOTS ELS PARTITS QUE ES PRESENTEN AMB ELS SEUS PROGRAMES

 

26 DE JUNY, FORCES POLÍTIQUES FAVORABLES A L’ENERGIA ATÒMICA
(NO PRENEN POSICIÓ SOBRE LA RENOVACIÓ DE PERMISOS ALS SEUS PROGRAMES)

PARTIT POPULAR
.
Una sola referència a la pàgina 36 del seu programa. «Mantindrem les centrals nuclears com a part integrant del mix energètic en contribuir a reduir el cost de l’electricitat (…) » … MÉS INFORMACIÓ.ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA.
Una sola referència a les pàgina 36 del seu programa. «Reinstaurar l’impost a l’energia nuclear i les emissions contaminants.». Per tant defensen les nuclears amb un impost a la seva generació d’electricitat. En cap moment parlen del tancament d’Ascó i Vandellòs. No hi ha cap menció a la situació de la central atòmica de Garoña. … MÉS INFORMACIÓ.

CONVERGENCIA DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA.
Cinc referències al seu programa (pàgines 20, 21, 81, 101 i 102), 3 d’elles relatives a l’impost a la generació d’electricitat d’origen nuclear recorregut pel PP al Tribunal Constitucional; 1 referència a la desaparició de la moratòria nuclear a la tarifa elèctrica, i 1 demanant un representant del Parlament de Catalunya al Consell de Seguretat Nuclear. Per tant defensen les nuclears amb un impost a la seva generació d’electricitat. En cap moment parlen del tancament d’Ascó i Vandellòs. No hi ha cap menció a la situació de la central atòmica de Garoña. … MÉS INFORMACIÓ.

CIUTADANS.
A la seva pàgina web de programa «350 SOLUCIONS PER CANVIAR ESPANYA A MILLOR. No hi ha cap referència a les centrals nuclears en funcionament ni al cas Garoña. … MÉS INFORMACIÓ.

PARTIT NACIONALISTA BASC.
No hi ha cap menció a l’energia nuclear al seu programa. A la pàgina 29 es fa menció de la necessitat de tancament de Garoña sense mencionar que es tracta d’una central atòmica. De la resta de centrals atòmiques no hi diu res. … MÉS INFORMACIÓ

EH BILDU.
No hi ha cap menció a l’energia nuclear al seu programa. A la pàgina 14 es fa menció de la necessitat de tancament de Garoña sense mencionar que es tracta d’una central atòmica. De la resta de centrals atòmiques no hi ha cap menció. … MÉS INFORMACIÓ

COALICIÓ CANARIA
No hi ha cap referència a l’energia nuclear en el seu programa. Les conseqüències difuses d’una catàstrofe tipus Txernòbil o Fukushima les afectarien de la mateixa manera, i altres impactes propers com la radiació de la mineria de Níger i els transports. … MÉS INFORMACIÓ.


26 DE JUNY, FORCES POLÍTIQUES CONTRÀRIES A L’ENERGIA ATÒMICA
(FAN REFERÈNCIA AL TANCAMENT DE LES CENTRALS ALS SEUS PROGRAMES)

UNIDOS PODEMOS
.
Quatre referències (Pàg. 65, 66, 93 i 95). La més definitòria la de la pàgina 95. «El tancament definitiu de la central nuclear de Santa María de Garoña i la no extensió dels permisos d’operació per a la resta de centrals nuclears en funcionament, de manera que totes elles estiguin tancades en 2024». EN COMÚ PODEM fa el mateix plantejament a la Pàg.26. «Procedir al tancament progressiu de les centrals nuclears a mesura que caduquin els seus permisos d’explotació.»
MÉS INFORMACIÓ.PSOE.
Dues referències, a les pàgines 194 i 198. La més completa a la 198.«UNA ECONOMIA AL SERVEI DE LA CIUTADANIA • Revisarem la decisió sobre la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de Villar de Cañas i implantarem un calendari de tancament de les centrals nuclears amb 40 anys de vida, començant amb la clausura definitiva de Garoña, que culminarà en la data límit del 2028, de tal manera que podrà abordar el gran salt cap al nou model al llarg de la propera dècada. (…)». El PSC fa la mateixa referència a la pàgina 9 del seu programa. … MÉS INFORMACIÓ.

INFORMACIÓN EN CASTELLANO
La energía atómica en los programas de los partidos que se presentan a las elecciones el 26 de junio.

Entre los años 2020 y 2021, hacia el final de la legislatura 2016 -2020 y el inicio de la siguiente, seis de los siete reactores nucleares que están en funcionamiento en España deberán renovar sus permisos por 10 años más. Esta situación especial hace que la posición de las fuerzas políticas que se presentan a las elecciones del 26 de junio sea determinante para avanzar hacia el final de los impactos de salud y ambientales causados por la energía atómica, el silencio calculado es tan significativo como el apoyo explícito.

La consulta de los programas o documentos electorales de los partidos, limitado a los que obtuvieron representación en las elecciones del 20D, y se presentan a las elecciones del 26J permiten hacer la siguiente clasificación.

INFORMACIÓN SOBRE TODOS LOS PARTIDOS QUE SE PRESENTAN CON SUS PROGRAMAS

 

26 DE JUNIO, FUERZAS POLÍTICAS FAVORABLES A LA ENERGÍA ATÓMICA
(NO TOMAN POSTURA SOBRE LA RENOVACIÓN DE PERMISOS EN SUS PROGRAMAS)

PARTIDO POPULAR
.
Una sola referencia en la página 36 de su programa. «Mantendremos las centrales nucleares como parte integrante del mix energético al contribuir a reducir el coste de la electricidad (…)»
MÁS INFORMACIÓN.ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA.
Una sola referencia a las página 36 de su programa. «Reinstaurar el impuesto a la energía nuclear y las emisiones contaminantes. ». Por tanto defienden las nucleares con un impuesto a su generación de electricidad. En ningún momento hablan del cierre de Ascó y Vandellós. No hay ninguna mención a la situación de la central atómica de Garoña. … MÁS INFORMACIÓN.

CONVERGENCIA DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA.
Cinco referencias a su programa (páginas 20, 21, 81, 101 y 102), 3 de ellas relativas al impuesto a la generación de electricidad de origen nuclear recorrido por el PP en el Tribunal Constitucional; 1 referencia a la desaparición de la moratoria nuclear en la tarifa eléctrica, y 1 pidiendo un representante del Parlamento de Cataluña en el Consejo de Seguridad Nuclear. Por tanto defienden las nucleares con un impuesto a su generación de electricidad. En ningún momento hablan del cierre de Ascó y Vandellós. No hay ninguna mención a la situación de la central atómica de Garoña. … MÁS INFORMACIÓN.

CIUDADANOS.
En su página web de programa “350 SOLUCIONES PARA CAMBIAR ESPAÑA A MEJOR”. No hay ninguna referencia a las centrales nucleares en funcionamiento ni al caso Garoña. … MÁS INFORMACIÓN.

PARTIDO NACIONALISTA VASCO.
No hay ninguna mención a la energía nuclear en su programa. En la página 29 se hace mención de la necesidad de cierre de Garoña sin mencionar que se trata de una central atómica. Del resto de centrales atómicas no hay ninguna mención. … MÁS INFORMACIÓN

EH BILDU.
No hay ninguna mención a la energía nuclear en su programa. En la página 14 se hace mención de la necesidad de cierre de Garoña sin mencionar que se trata de una central atómica. Del resto de centrales atómicas no hay ninguna mención. … MÁS INFORMACIÓN

COALICIÓN CANARIA
No hay ninguna referencia a la energía nuclear en su programa. Las consecuencias difusas de una catástrofe tipo Chernobyl o Fukushima les afectarían de la misma manera, así como los impactos radioactivos de la minería de uranio del Níger y los transportes. … MÁS INFORMACIÓN.

26 DE JUNIO, FUERZAS POLÍTICAS CONTRARIAS A LA ENERGÍA ATÓMICA
(HACEN REFERENCIA AL CIERRE DE LAS CENTRALES EN SUS PROGRAMAS)

UNIDOS PODEMOS
.
Cuatro referencias (Pág. 65, 66, 93 y 95). La más definitoria la de la página 95. «1. Plan Nacional de Transició Energètica (PNTE). (…) • El cierre definitivo de la central nuclear de Santa María de Garoña y la no extensión de los permisos de operación para el resto de centrales nucleares en funcionamiento, de modo que todas ellas estén cerradas en 2024.». EN COMÚ PODEM hace el mismo planteamiento en la pág.26. «Proceder al cierre progresivo de las centrales nucleares a medida que caduquen sus permisos de explotación.» … MÁS INFORMACIÓN.PSOE.
Dos referencias, en las páginas 194 y 198. La más completa en la 198. «UNA ECONOMÍA AL SERVICIO DE LA CIUDADANÍA• Revisaremos la decisión sobre la instalación del Almacén Temporal Centralizado (ATC) de Villar de Cañas e implantaremos un calendario de cierre de las centrales nucleares con 40 años de vida, comenzando con la clausura definitiva de Garoña, que culminará en la fecha límite del 2028, de tal manera que podrá abordarse el gran salto hacia el nuevo modelo a lo largo de la próxima década. (…)».El PSC hace la misma referencia en la página 9 de su programa. … MÁS INFORMACIÓN.
Más informació/n sobre energia nuclear: http://sirenovablesnuclearno.org/ Información FUKUSHIMA nucleares e impactos: http://resumenesdesdefukushima.blogspot.com.es/

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s