EUA: Danone farà servir llet d’animals alimentats amb pinso no transgènic

Imatge: Casa de Gouville
Imatge: Casa de Gouville

EUA és el principal productor mundial de transgènics i, a diferència de la UE, no té una legislació que obligui a l’etiquetatge. Alguns estats (com Vermont) s’implementaran pròximament una legislació d’aquest tipus (similar a l’europea), el que ha desencadenat la controvèrsia a tot el país i està portant a algunes empreses a implementar l’etiquetatge no només en aquest estat, sinó a nivell nacional .

L’última d’aquestes empreses ha estat Danone, que ha anat una mica més enllà: no només ha expressat la seva voluntat de deixar d’utilitzar OMG en els seus tres principals línies de producte, sinó que la llet que utilitzen provingui d’animals alimentats amb pinsos no transgènics . Ho ha acompanyat amb una altra sèrie de promeses sobre la millora de les condicions dels animals i majors exigències mediambientals als seus proveïdors, que s’implementaran “gradualment”.

Això pot tenir grans implicacions, atès que en l’actualitat una porció molt important dels cultius transgènics es dediquen a alimentació animal, i el que els ramaders comencessin a exigir pinsos d’un altre tipus podria influir en les decisions dels agricultors a l’hora d’escollir què conrear. Una cosa similar al que està passant a Àustria o Alemanya, on grans cadenes de supermercats ofereixen productes d’animals alimentats amb pinsos no transgènics, que són preferits pels consumidors.

Encara que no podem oblidar la naturalesa de Danone (una gran multinacional els proveïdors són granges de producció intensiva, molt relacionades amb problemes ambientals molt greus), en l’àmbit de la utilització o no de transgènics aquest és probablement el pas més gran donat per una empresa no ecològica als EUA.

Faran alguna cosa similar a Europa?

 

Més informació: Business Wire (anglès)

One thought on “EUA: Danone farà servir llet d’animals alimentats amb pinso no transgènic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.