L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú incompleix la decisió del ple de prohibir l’ús del glifosat

JESÚS RODRÍGUEZ | 21/02/2013

El consistori vilanoví no executa l’acord de prescindir immediatament de l’ús d’herbicides amb glifosat, un producte “altament tòxic i cancerígen” segons denuncia l’entitat Som lo que Sembrem. L’APMA ha portat el cas als jutjats i assegura que l’ajuntament ha comès una falta greu “contra la democràcia i la salut de la ciutadania”.

  • Façana de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú   MARIA ROSA FERRÉFaçana de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú MARIA ROSA FERRÉ

L’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient (APMA) ha denunciat que l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha imcomplert la decisió de prohibir l’ús del glifosat –per part del servei de parcs i jardins– que es va prendre al ple municipal del 14 de gener. Dins del consistori la iniciativa va ser defensada només per la CUP, però finalment es va aprovar per una majoria de regidors. Malgrat això, el 5 de febrer l’APMA va poder fotografiar operaris municipals fent ús d’aquest producte tòxic (concretament de la marca Roundup), i poc després es va saber que l’alcaldessa havia autoritzat durant una comissió informativa que es reprengués de nou l’ús del producte , malgrat l’existència d’una moció contrària del ple. L’entitat ecologista, a més, havia exposat la necessitat de potenciar i consumir productes agroecològics que poden tenir la mateixa utilitat que els herbicides però sense efectes col·laterals contaminants.

Un frau a la ciutadania i un possible delicte

L’APMA creu que tot plegat constitueix un frau a la ciutadania, i que els responsables polítics que governen a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han demostrat “una manca d’ètica i han protagonitzat “una falta greu contra la democràcia”. En aquest sentit afegeixen que el plenari és un òrgan sobirà i que l’alcaldessa “té el deure i la responsabilitat d’executar les decisions que s’hi prenen”. Per tot això, han posat els fets en coneixement del jutjat per si fossin constitutius de delicte, en tant que es podria haver infringit la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya. També s’hauria vulnerat el Reglament Orgànic Municipal (ROM), on s’assenyala que a les comissions informatives no es poden prendre decisions executives. I finalment, també s’haurien pogut transgredir els articles 41 i 123 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals (ROF).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.